Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ISIS – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!

Η Τουρκία του ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είμαι μία από τις χώρες που φέρει την τεράστια ευθύνη για την γιγάντωση του ISIS. Τα συμφέροντα της Άγκυρας ταυτίζονται με αυτά ορισμένων χωρών της Δύσης και είναι τεράστια, οικονομικά και γεωπολιτικά.



Συγκεκριμένα οι στόχοι της Δύσης και της Τουρκίας είναι οι εξής:

Να περιοριστεί ή να εξαλειφθεί η επιρροή της Μόσχας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Να μην έχει φυσική συνέχεια ο χερσαίος και ο εναέριος χώρος του (σιιτικού) Ιράκ με το αλαουιτικό κράτος που θα ιδρυθεί στα παράλια της Συρίας, με σκοπό να μην περάσουν αγωγοί ιρανικού ενδιαφέροντος και να μην έχει ελεύθερη αεροπορική πρόσβαση το Ιράν και η Ρωσία σ” αυτό.

Να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για τη μεταφορά φυσικού αερίου από Κατάρ – Σαουδική Αραβία, μέσω της περιοχής που κατέχει σήμερα το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), στην Τουρκία και εκείθεν στην Ευρώπη.

Για να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι, θα έπρεπε να διαλυθεί το κράτος της Συρίας και να δημιουργηθούν στη θέση του τέσσερα κράτη, των Δρούζων, των αλαουιτών, των σουνιτών και των Κούρδων.

Αυτά λίγο ως πολύ είναι γνωστά και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ρόλο της Τουρκίας για την γιγάντωση του ISIS.

Στο σχέδιο της καταστροφής της Συρίας κυρίαρχο ρόλο ανέλαβε να παίξει η Αγκυρα, η οποία φιλοξένησε τη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), τον οποίο μάλιστα εκπαίδευσε και εξόπλισε.

Η Τουρκία χορήγησε στην λεγόμενη αντιπολίτευση εναντίον του Μπασάρ Άσαντ διευκολύνσεις στο έδαφός της, άνοιξε τα σύνορά της για να περάσουν φονταμενταλιστές ισλαμιστές τρομοκράτες, περιέθαλψε τους τραυματίες στα νοσοκομεία της, επέτρεψε στους ηγέτες των ομάδων της αντιπολίτευσης κατά του Άσαντ να συναντώνται ελεύθερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σταδιακά όμως άρχισε να φυλλορροεί η συριακή αντιπολίτευση και ο ΕΣΣ, ενώ άρχισαν να ενισχύονται η Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και στη συνέχεια το Ι.Κ.

Τον Νοέμβριο του 2014, ένα πρώην μέλος του ISIS δήλωσε στο Newsweek ότι η ομάδα του συνεργαζόταν πλήρως με τον τουρκικό στρατό.

«Οι διοικητές μας, μας είπαν να μην φοβηθούν τίποτα, επειδή υπάρχει πλήρης συνεργασία με τους Τούρκους», είπε ο μαχητής. «Το ISIS είδε τον τουρκικό στρατό ως σύμμαχό του, ιδίως όταν έφθασε η στιγμή της επίθεσης κατά των Κούρδων στη Συρία.»

Ένας δυτικός διπλωμάτης, μιλώντας με την The Wall Street Journal, τον Φεβρουάριο του 2014, είπε το εξής: «Η Τουρκία είναι παγιδευμένη τώρα – δημιούργησε ένα τέρας και δεν ξέρει πώς να το καταστρέψει.»

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Δρ Ahmed Nafeez σε δηλώσεις του στο ρωσικό Sputnik αποκάλυψε ότι η Τουρκία συνεργάζεται με το ISIS και πως οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να σταματήσει αυτή η συνεργασία.

Ο Ahmed επίσης αποκάλυψε ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ήδη κάνει αναφορά για πάνω από 100.000 πλαστά τουρκικά διαβατήρια σε μαχητές του ISIS. Επιπλέον, ένας αριθμός Ουιγούρων συνελήφθησαν με πλαστά τουρκικά διαβατήρια στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Η Τουρκία, δεν υποστηρίζει μόνο ISIS [ISIL], αλλά και άλλες ομάδες τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων των Ahrar αλ-Σαμ και Jabhat al-Nusra, θυγατρική της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει εξοπλίσει με όπλα τους τζιχαντιστές που η αξία τους αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια μεταξύ των ετών 2013 και 2014.

Τα όπλα που παρέδωσαν οι Τούρκοι στους ισλαμιστές είναι χειροβομβίδες, βαρύ πυροβολικό, αντιαεροπορικά όπλα, πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, κυνηγετικά τουφέκια και πολλά άλλα.

Το «κοινό μυστικό» της διαπλοκής του τουρκικού κράτους με τους τζιχαντιστές έχει εικονογραφηθεί διεξοδικά σε ερευνητική μελέτη του Institute for the Study of Human Rights του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, υπογραφόμενη από τον David L. Phillips.

Σε αυτήν καταγράφονται οι καταγγελίες (του Τύπου και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, καθώς και ιθυνόντων ή μέσων ενημέρωσης τρίτων χωρών) για παντός είδους ενίσχυση των τζιχαντιστών από την Άγκυρα, είτε αυτό αφορά στην ανοχή στην εισροή εθελοντών μαχητών στη Συρία, είτε την αποστολή φορτίων εξοπλισμού από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την προαναφερθείσα διακίνηση της πετρελαϊκής παραγωγής του Ισλαμικού Κράτους, την περίθαλψη τραυματιών, ακόμη και κοινές επιχειρήσεις σε στρατιωτικό πεδίο.

Και τα ντοκουμέντα για την στενή συνεργασία ISIS Tουρκίας έχουν συνέχεια, καθώς ένας διοικητής τους δήλωσε στην Washington Post στις 12 Αυγούστου, 2014: «Οι περισσότεροι από τους μαχητές ήρθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας, οι οποίοι μας εξόπλισαν.»

Σε έγγραφα που εμφανίστηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014 δείχνουν ότι η Σαουδάρας Εμίρης Bender bin Sultan χρηματοδότησε τη μεταφορά όπλων προς το ISIS μέσω της Τουρκίας. Μια πτήση με αναχώρηση από Γερμανία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ετιμέσγκουτ στην Τουρκία και εν συνεχεία τα μισά όπλα δόθηκαν στο ISIS και τα άλλα κατευθύνθηκαν προς τη Γάζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Turk που δημοσίευθηκε στις 29 Ιουλίου 2014, κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, σε μέρη όπως το Duzce και Ανταπαζάρι, έχουν γίνει σημεία συνάντησης για τους τρομοκράτες. Υπάρχουν θρησκευτικές τάξεις όπου μαχητές του εκπαιδεύονται. Μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα takvahaber.net. Σύμφωνα με το CNN Turk, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα μπορούσαν να σταματήσει τις εξελίξεις αυτές, αν ήθελαν, όμως δεν το έπραξαν.

Ο Seymour Hersh που διατηρεί στο Λονδίνο το Review of Books, δήλωσε πως η Τουρκία ήταν ενήμερη για τις χημικές επιθέσεις σαρίν που έκαναν οι τζιχαντιστές στη Συρία.

Μετά την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους οι «ασκοί του Αιόλου» με συγκλονιστικές αποκαλύψεις, έχουν ανοίξει για τα καλά στην Τουρκία, ξεγυμνώνοντας ένα δυσώδες παρασκήνιο. Η Μόσχα κατηγορεί ευθέως το καθεστώς Ερντογάν ότι μεταφέρει πετρέλαιο από τα σημεία που ελέγχει ο ISIS.

«Κάποιος κερδίζει δισεκατομμύρια από το παράνομο εμπορίου πετρελαίου με τον ISIS, καθώς και από την διακίνηση ανθρώπων», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Όχι μόνο έχει κάποιος καλύψει και εξακολουθεί να καλύπτει τους τρομοκράτες, το παράνομο εμπόριό τους σε πετρέλαιο, ανθρώπους, φάρμακα, έργα τέχνης και όπλα, αλλά συνεχίζει να κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια δεξίωσης 15 νέων πρέσβεων, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Μάλιστα, στο στόχαστρο τις τελευταίες ώρες βρίσκεται και ο Μπιλάλ, ο γιος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, συντάκτες του Russia Today που «ξετίναξαν» την δραστηριότητα του Μπιλάλ στα social media, έχουν εντοπίσει και φωτογραφίες του να τρώει μαζί με ένα από τα πολλά… στελέχη του ISIS στην Κωνσταντινούπολη. Ο συγκεκριμένος θεωρείται πως συμμετείχε σε αρκετές αιμοταβαμμένες επιχειρήσεις στη Συρία.

Βέβαια, τους ισχυρισμούς για εμπλοκή υιού Ερντογάν σε μπίζνες με το ISIS, δεν τους χρησιμοποιούν μόνον οι Ρώσοι. Ακόμη και τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση της Τουρκίας για τις αμαρτίες της με την… τρομοκρατία.

Οι αποκαλύψεις χοντραίνουν με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να δηλώνει πως: «Η Τουρκία προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζονται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS».

Ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ σε συνέντευξή του κάνει απίστευτες καταγγελίες για την σύνδεση Τουρκίας-ISIS και πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί εμπλέκουν άμεσα την κόρη του Ερντογάν με την περίθαλψη τραυματιών του ISIS!

Σύμφωνα μ΄ αυτές τις πληροφορίες «εκτός από την παράνομη και προσοδοφόρα επιχείρηση εμπορίας πετρελαίου με το ISIS του γιού του του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, του Μπιλάλ Ερντογάν, η κόρη του Τούρκου Προέδρου Sümeyye Erdogan , είναι υπεύθυνη σε ένα μυστικό στρατόπεδο- νοσοκομείο εντός της Τουρκίας και πολύ κοντά στα σύνορα με την Συρία, όπου τουρκικά φορτηγά του στρατού καθημερινά μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες τζιχαντιστές προκειμένου να θεραπευτούν και να επιστρέψουν υγιείς πίσω στη Συρία»!

Κατά τ΄ άλλα η Τουρκία έχει …ενταχθεί στο μέτωπο …της Δύσης, με το Βερολίνο να την «χαϊδεύει»…

Φυσικά τα ντοκουμέντα για στενές σχέσεις Τουρκίας-ΙSIS δεν είναι μόνο αυτά, το αμέσως προσεχές διάστημα θα επανέλθουμε με νέα ντοκουμέντα για να ξεσκεπάσουμε τον ύπουλο ρόλο του «σουλτάνου» Ερντογάν στον πόλεμο της Συρίας.
Πληροφορίες: Sputnik, Rt, Globalresearch, BusinessInsider, Dimokratianews

ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1LJuNVK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου